RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Rok i Guča na Otvorenoj sceni

maxresdefault

Nakon prošlogodišnje serije koncerata koji su izazvali nezapamćeno interesovanje publike, bend Stari rok majstori, koji pod jednim imenom okuplja tridesetak rokenrol heroja  60-tih godina, nastupiće u okviru muzičkog programa Smotre umetnosti.

Koncert istinskihi dola stare Jugoslavije ,“Euridika ponovo radi” je u petak 19.avgusta, od 21 h na Otvoreno jsceni u parku.

Oni su “Crni biseri”, “Zlatni dečaci”, “Siluete”, “Elipse”, “Iskre”, “Lutalice” – ujedinjeni u nameri da svim generacijama koje utisak o zlatnim šezdesetim grade naknadno i posredno priušte muzički ugođaj kojeg se ne bi postidele ni najveće evropske i svetske pozornice. Stari Rock Majstori su više od benda – oni su čuvari jednog bezbrižnog vremena i neuništivog duha.

Ne dozvolimo da vrednosti jednog čarobnog vremena i hitovi koji su su izgradili čitave generacije padnu u zaborav!

Narednog dana, u isto vreme I na istom mestu, zvuk trube iz Guče seli se u Aranđelovac. Prva devojka u istoriji Srbije, koja vodi duvački orkestar Danijela Veselinović, nastupiće sa svojim trubačkim orkestrom.

Orkestar, jedva stasao za svoje instrumente, već 2006. godine predstavlja Srbiju na festivalu „Radost Evrope“, a u godinama koje dolaze nastupali su i na festivalima u Poljskoj, Španiji, Švajcarskoj, Grčkoj. Svaki njihov nastup je ispraćen velikom podrškom publike, a osvojili su i brojne nagrade: za najboljeg trubača, najbolji pionirski orkestar, najboljeg basistu i najboljeg bubnjara na saborima u Srbiji, ali i treće mesto na nacionalnom takmičenju orkestara i velikih orkestara u Poljskoj.